01 mei 2019 
3 min. leestijd

Tapijtreiniging voor een beter binnenmilieu.

Tapijtreiniging voor een beter binnenmilieu.

Schoon moet ook echt hygiënische schoon zijn, dat is waar Chem-Dry voor staat. Op een milieuvriendelijke en veilige voor mens en dier. Chem-Dry weet al meer dan 30 jaar op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze objecten te reinigen. Zo reinigen wij jaarlijks vele duizenden vierkante meters tapijt en vele duizenden stoffen meubels bij zowel particulieren, bedrijven en instellingen.

De schoonmaak producten waar wij mee werken zijn stuk voor stuk groen gecertificeerd. Er wordt gebruik gemaakt van het basisreinigingsmiddel “The Natural”. Dit middel dringt diep in de vezels door waardoor een optimaal resultaat kan worden bereikt. The Natural dankt zijn kracht aan actief koolzuur dat ingesloten zit. Er wordt geen gebruik gemaakt van zeep, fosfaten of chemische middelen die schadelijk zijn voor het milieu. Omdat de ingrediënten van de Natural aan de natuur ontleend zijn en zorgvuldig ontwikkeld zijn en toegepast worden, zijn ze veilig voor ons milieu. De standaard Chem-Dry reiniging is ongevaarlijk voor mens, milieu  en dier. We kunnen een complete groene reiniging aanbieden ook voor het verwijderen van vlekken uit tapijt en meubels.

Chem-Dry Groen gecertificeerd

Nagenoeg alle producten die wij gebruiken voor het reinigen van tapijt en stoffen meubels zijn Groen gecertificeerd.

Inmiddels zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de relatie tussen tapijt,- en meubelreiniging en onze gezondheid. Deze onderzoeken en testen hebben uitgewezen dat als tapijt en stoffering op de juiste manier gereinigd wordt dit kan bijdragen aan een beter binnenmilieu. Indirect dus ook aan een betere gezondheid. Zo heeft één van de studie’s aangetoond dat de Chem-Dry sproei extractie methode:

  • Verwijderd gemiddeld 98% van de algemene allergenen uit het tapijt en gestoffeerd meubilair

Ook vanwege het feit dat Chem-Dry minder water gebruikt is het beter. Een snellere droogtijd geeft namelijk minder kans op het vormen van bacteriën en schimmels in het tapijt.

Chem-Dry tapijtreiniging voor een beter binnenmilieu

Chem-Dry tapijtreiniging voor een beter binnenmilieu

Het regelmatig laten reinigen van het tapijt bij u thuis of in het bedrijf zal bijdragen aan een gezondere woon of werkomgeving. Tapijt heeft de goede eigenschap dat het kleine stofdeeltjes vast houdt. Waardoor het niet in de lucht komt. In tegenstelling tot een harde vloer zoals linoleum, parket of natuursteen. Maar deze positieve eigenschap gaat teniet als het tapijt nooit gereinigd wordt. Waneer het tapijt namelijk verzadigd raakt met vuil en stof zal het evengoed in de lucht komen. Wanneer we in z’n “stoffige” ruimte moeten wonen of werken kunnen we hiervan ziek worden.

Daarom is het zeer raadzaam het tapijt regelmatig te laten reinigen. Bij u thuis minimaal eens per drie jaar en in het bedrijf jaarlijks. Zo zal tapijtreiniging en tapijtonderhoud bijdragen aan een goede gezondheid.

Wilt u meer weten en wat de mogelijkheden zijn neem dan vandaag nog met ons contact op.

Prijsopgave Chem-Dry Tapiclean

Reactie plaatsen