Berber tapijt schoonmaken

Berber tapijt schoonmaken

Een origineel berber tapijt / vloerkleed  is gemaakt van wol en kan zowel hoogpolig als kort polig zijn. Doordat ze van puur wol zijn gemaakt zijn ze erg slijtvast. De kleur van een berber vloerkleed is de oorspronkelijke kleur van schapenwol of kamelen wol. De wol is dus niet geverfd. Toch zijn er tegenwoordig ook berber vloerkleden met een kleur. Meestal worden deze op een natuurlijke manier gekleurd met bijvoorbeeld hennep, munt of safraan.
Een berber vloerkleed is gemaakt van zuiver wol. Dat betekent dat het met enige voorzichtigheid op de juiste manier onderhouden moet worden.

Enkele tips:
  • Regelmatig stofzuigen. Met een gladde mond. (geen borstel)
  • Regelmatig 180% door draaien. Zo zal u het vloerkleed egaal gebruiken en voorkomt u intensieve loopsporen of gebruiksplekken.
  • Eens in de drie maanden het vloerkleed aan het einde van de dag met een plantensproeier licht vochtig maken. Zo blijft de wol in een goede conditie.
  • Vlekken direct op de juiste manier verwijderen. Gebruik geen standaard huis, tuin en keuken middeltjes. Deze zijn absoluut niet geschikt om zuiver wol te reinigen.
  • Nooit wrijven maar deppen.

Door de natuurlijke vuilwerende eigenschappen van zuiver wol zijn veel vlekken goed tot zeer goed te verwijderen.

Wanneer er een ongelukje is gebeurd dep dan zoveel mogelijk van het geknoeide direct op met een vochtige handdoek. Niet wrijven want dan zal de wol vervilten. Soms is het ook handig om een lepel te gebruiken wanneer er bijvoorbeeld pudding, ijs of andere etenswaren zijn geknoeid.

Blijft er dan nog een vlek zichtbaar gebruik dan bij voorkeur de Chem-Dry Vlekkenblusser. Dit vlekverwijderingsproduct is Ph neurtraal en tast de natuurlijke bescherming van het berber tapijt niet aan.
Gebruik nooit huis, tuin en keuken producten die NIET specifiek voor wol zijn bedoeld. Met deze producten die vaak een Ph waarde hebben van 12 tot 14 beschadigt u de berber.

Wederom al deppend de vlek zo goed mogelijk behandelen. Herhaal dit eventueel enkele malen totdat de vlek weg is.

Mocht er een ongeluk gebeurd zijn en wilt u niet zelf de vlek behandelen maak dan gebruik van onze vlek weg service. Voor een klein bedragje komt één van onze specialisten de vlek voor u verwijderen. De kans van slagen is in de meeste situaties groter dan 90%.
Ons advies is om het vloerkleed minimaal eens per jaar of twee jaar volledig te laten schoonmaken. Ook al zijn er misschien geen zichtbare vlekken toch kan het vloerkleed niet meer 100% schoon zijn.

Omdat een berber tapijt vaak wat dikker is als andere soorten vloerkleden zal er tussen de wollen vezels fijnstof en zand zitten. Vooral zand kan ervoor zorgen dat het vloerkleed veel sneller slijt dan nodig is. Wanneer wij u vloerkleed schoonmaken zal de berber met een speciale klopmachine worden geklopt. Al het losse zand zal hierdoor verwijderd worden.

Wanneer het losse vuil is verwijderd gaan wij het vloerkleed voor behandelen met een zacht reinigingsmiddel speciaal voor het schoonmaken van wollen vloerkleden.

Daarna volgt de intensieve dieptereiniging met onze Hot Carbonating Systeem en het product The Natural. Doormiddel van duizenden koolzuurbelletjes wordt het vuil in de wol naar de oppervlakte gestuwd waarna het weggezogen kan worden. Daarna zal het vloerkleed op een rustige natuurlijke manier worden gedroogd. Zo blijft de wol soepel en zacht.

Uiteraard komen wij het vloerkleed voor u ophalen en veelal na één week al weer terugbezorgen.

Bekijk hier onze prijslijst voor het professioneel laten schoonmaken van uw berber tapijt.

 

Vloerkleed schoonmaken Maastricht | Vloerkleed schoonmaken Heerlen | Vloerkleed schoonmaken Sittard | Vloerkleed schoonmaken Eindhoven | Vloerkleed schoonmaken Helmond | Vloerkleed reinigen Valkenswaard

Reactie plaatsen