Cementsluier van tegelvloer verwijderen

Cementsluier is een klein laagje voegmiddel dat na afloop van het drogen van uw vloer, achterblijft op uw tegels/vloer. Het is belangrijk deze op de juiste manier weg te halen voordat aan het gewoon schoonmaken wordt begonnen. Gebruik voor het verwijderen alleen producten die hiervoor speciaal bedoeld zijn. Ondanks dat de meeste keramische tegelvloeren goed bestand zijn tegen zuren raden wij het gebruik van azijn af. Het is beter de tegelvloer met een professioneel product te reinigen.

Wacht niet te lang met het verwijderen van de cementsluier. Het zal steeds lastiger worden de vloer echt mooi te krijgen.
Gebruik producten die speciaal bedoeld zijn voor het verwijderen van cementsluier. Voor de diverse soorten vloersoorten zijn er verschillende producten. Zo zal het voor het verwijderen van een cementsluier van de marmer vloer een ander product gebruikt moeten worden als voor het verwijderen van de cementsluier van een keramische tegelvloer.

Waarschijnlijk zal het bedrijf wat de vloer gelegd heeft producten aanbevelen of verkopen. Test aanbevolen producten eerst op een losse tegel. Lees goed hoe het gebruikt moet worden en in welke verhouding. Dit voorkomt problemen of teleurstellingen.
Na het laten leggen van een nieuwe tegelvloer is het ook mogelijk de cementsluier te laten verwijderen door een vakman. Zij weten precies welke producten op de vloer gebruikt mogen worden voor een optimaal mooi schoon resultaat. Zij beschikken over  de juiste machines en materialen. Tevens zal de vakman tips over de juiste manier van onderhoud geven.

 
Reactie plaatsen