Granieten vloer onderhoud

Granieten vloer onderhoud

Elke natuursteen vloer heeft onderhoud nodig. Zo ook een granieten vloer ondanks dat deze zeer hard is en tegen een stootje kan. Met de juiste middelen en werkwijze is het niet moeilijk een granieten vloer te onderhouden.

Het is verstandig hier u goed over te laten informeren wanneer u besluit een granieten vloer aan te schaffen. Het is natuurlijk erg vervelend als door het gebruik van verkeerde middelen de vloer beschadigd raakt. Om dit te laten herstellen kunnen de kosten aanzienlijk zijn.
Stap 1: Voorkom dat er zand blijft liggen op de granieten vloer. Door het schuiven van meubilair en het lopen kunnen deze krassen veroorzaken. Stofzuig daarom de vloer regelmatig met een zuigmond waar een borstel onder zit. Dit voorkomt krassen.

Een goed alternatief is het gebruiken van een stofwisser. Dat is een steel met een vlakke houder eronder waar NIET geïmpregneerde papieren doekjes onder gedaan worden. Met deze papieren doeken wordt het zand en stof van de vloer gewist. Een zeer eenvoudige en hygiënische manier van stofwissen.

[caption id="attachment_204250" align="alignnone" width="950"]Vloer stofwisser papier Voorbeeld van een stofwisser[/caption]

Stap 2: Reinig de vloer regelmatig met het juiste reinigingsmiddel en lauwwarm water. Gebruik hiervoor bij voorkeur een vlakmop systeem. De bedoeling is dat het vuil van de vloer verwijderd wordt en niet verdeeld wordt over de granieten vloer. Spoel daarom de mop regelmatig uit.

Om te voorkomen dat de vloer streperig wordt of plakkerig is het zeer belangrijk het juiste reinigingsmiddel te gebruiken. Te veel reinigingsmiddel zal een plakkerige en vettige laag op de vloer achterlaten. Voorkom dit door met schoon water na te moppen.

[caption id="attachment_204253" align="alignnone" width="951"]Vloeronderhoud met een vlakmop systeem Voorbeeld van een vlakmop[/caption]

Stap 3: Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden door het gebruik van een doodle pad. Dit is een soort van schuurpad speciaal voor het weghalen van vlekken uit de granieten vloer. Het zal geen krassen veroorzaken.

[caption id="attachment_204255" align="alignnone" width="760"]Vloeronderhoud doodle pad Voorbeeld doodle pad[/caption]
Of professioneel onderhoud van uw granieten vloer nodig is, hangt af van het gebruik van de vloer. Wordt de vloer intensief belopen, dan zal deze ook sneller slijten. Professioneel onderhoud kan zijn het grondig laten schoonmaken van de granieten vloer en polijsten. Ook behoord tot de mogelijkheden de vloer te laten impregneren. Hiermee wordt het dagelijks onderhoud vergemakkelijkt.

Het professioneel onderhoud van de granieten vloer kunt u het beste laten doen door en gespecialiseerd bedrijf. Zij beschikken over de kennis en vaardigheid dit op een goede manier te doen. Zo zal de vloer weer optimaal worden.
Om het beste te kunnen beoordelen en zelf te zien wat de mogelijkheden zijn komen wij het demonstreren. Door het behandelen van een klein stukje vloer kan dan direct het resultaat beoordeeld worden. Uiteraard is een demonstratie, persoonlijk advies en offerte gratis.
Reactie plaatsen