Page content

Marmer vloer onderhoud

Marmer vloer onderhoud

Onderhoud van een marmer vloer

Elke natuursteen vloer heeft onderhoud nodig. Zo ook een marmer vloer ondanks dat deze zeer hard is en tegen een stootje kan. Met de juiste middelen en werkwijze is het niet moeilijk een marmer vloer te onderhouden.

Het is verstandig hier u goed over te laten informeren wanneer u besluit een marmer vloer aan te schaffen. Het is natuurlijk erg vervelend als door het gebruik van verkeerde middelen de vloer beschadigd raakt. Om dit te laten herstellen kunnen de kosten aanzienlijk zijn.

Dagelijks onderhoud marmer vloer

Stap 1: Voorkom dat er zand blijft liggen op de marmer vloer. Door het schuiven van meubilair en het lopen kunnen deze krassen veroorzaken. Stofzuig daarom de vloer regelmatig met een zuigmond waar een borstel onder zit. Dit voorkomt krassen.

Een goed alternatief is het gebruiken van een stofwisser. Dat is een steel met een vlakke houder eronder waar NIET ge├»mpregneerde papieren doekjes onder gedaan worden. Met deze papieren doeken wordt het zand en stof van de vloer gewist. Een zeer eenvoudige en hygi├źnische manier van stofwissen.

Vloer stofwisser papier

Voorbeeld van een stofwisser

Stap 2: Reinig de marmer vloer regelmatig met het juiste reinigingsmiddel en lauwwarm water. Gebruik hiervoor bij voorkeur een vlakmop systeem. De bedoeling is dat het vuil van de vloer verwijderd wordt en niet verdeeld wordt over de marmer vloer. Spoel daarom de mop regelmatig uit.

Om te voorkomen dat de vloer streperig wordt of plakkerig is het zeer belangrijk het juiste reinigingsmiddel te gebruiken. Te veel reinigingsmiddel zal een plakkerige en vettige laag op de vloer achterlaten. Voorkom dit door met schoon water na te moppen.

Vloeronderhoud met een vlakmop systeem

Voorbeeld van een vlakmop

Stap 3: Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden door het gebruik van een doodle pad. Dit is een soort van schuurpad speciaal voor het weghalen van vlekken uit de marmer vloer. Het zal geen krassen veroorzaken.

Vloeronderhoud doodle pad

Voorbeeld doodle pad

Professioneel onderhoud van de marmer vloer

Of professioneel onderhoud van uw marmer vloer nodig is, hangt af van het gebruik van de vloer. Wordt de vloer intensief belopen, dan zal deze ook sneller slijten. Professioneel onderhoud kan zijn het grondig laten schoonmaken van de marmer vloer en polijsten. Ook behoord tot de mogelijkheden de vloer te laten impregneren. Hiermee wordt het dagelijks onderhoud vergemakkelijkt.

Het professioneel onderhoud van de marmer vloer kunt u het beste laten doen door en gespecialiseerd bedrijf. Zij beschikken over de kennis en vaardigheid dit op een goede manier te doen. Zo zal de vloer weer optimaal worden.

Advies en demonstratie

Om het beste te kunnen beoordelen en zelf te zien wat de mogelijkheden zijn komen wij het demonstreren. Door het behandelen van een klein stukje vloer kan dan direct het resultaat beoordeeld worden. Uiteraard is een demonstratie, persoonlijk advies en offerte gratis.

Comment Section

0 reacties op “Marmer vloer onderhoud

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze artikelen heen: