Marmer schoonmaken

Marmer schoonmaken

Regulier normaal onderhoud en diverse schoonmaakproducten geven niet meer het gewenste resultaat. De marmer vloer dient dan een keer grondig gereinigd te worden. De vloer zal dan weer perfect schoon worden. Vuil en vettige aanslag zullen dan verdwenen zijn. Na het reinigen moet de marmer vloer gepolijst worden. Het polijsten zorgt ervoor dat doffe plekken en krasjes zullen verdwijnen.
Het schoonmaken van een marmer vloer gebeurd met een schrobmachine of ook wel boenmachine genoemd. Hierbij worden speciale pads gebruikt met stukjes diamant erin. De pads hebben verschillende grofheden. De eerste stap is dat de vloer met een groffe pad en een speciaal reinigingsmiddel behandeld gaat worden. Er wordt als het ware een minuscuul laagje van de marmer afgeschuurd. Hierdoor zullen kleine krasjes, vuil en vet verwijderd worden.

Bij de tweede stap wordt een iets minder groffere pad gebruikt. De marmer vloer wordt gepolijst. Het resultaat is nu een gezoete marmer vloer. Dat wil zeggen dat de vloer als het ware open is. Nieuw vuil kan makkelijk in de marmer dringen. Daarom wordt er dan vaak gekozen om de vloer te laten impregneren.
Wanneer de marmer vloer is schoongemaakt en het resultaat is een gezoete vloer (de vloer is open) kan ervoor gekozen worden de vloer te laten impregneren. Zodat vuil niet direct in de marmer vloer zal dringen.

Een andere mogelijkheid is na het schoonmaken de vloer in meerdere stappen te polijsten. Bij dit proces van een marmer vloer polijsten worden wederom diamant pads gebruikt die met behulp van een boenmachine over de vloer schuren. Echter deze pads zijn een stuk minder grof. Het resultaat zal zijn dat de marmer vloer dicht wordt gemaakt. Vuil en vettigheid zal dan niet in de vloer kunnen dringen. De marmer vloer zal door het polijsten ook meer glans krijgen en wanneer dit gewenst is zelfs tot hoogglans.

De keuzen om een vloer te laten polijsten is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Zowel een gezoete marmer vloer die geïmpregneerd is als een gepolijste marmer vloer zijn eenvoudig te onderhouden.

Marmer vloer schoonmaken en polijsten

 
Het schoonmaken en polijsten van een marmer vloer is een secuur werk. De keuze van de juiste materialen en producten is zeer belangrijk voor een optimaal resultaat zonder beschadigingen. Zo kan het gebruik van verkeerde producten de marmer vloer onherstelbaar beschadigen.

Daarom kunt het schoonmaken en polijsten van een marmer vloer het beste overlaten aan een specialistisch reiniger. Deze vakmensen hebben jaren lange ervaring en weten precies hoe ze u marmer vloer weer optimaal en mooi schoon krijgen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn dan komen wij het u graag persoonlijk vertellen en zelfs demonstreren. Zo kunt u samen met onze specialisten bekijken op basis van persoonlijke smaak wat het gewenste resultaat dient te worden.

Kijk hier voor het maken van een afspraak.

Reactie plaatsen