Marmeren vloer polijsten

Marmeren vloer polijsten

De marmeren vloer heeft zijn glans verloren en ziet er dof uit. Wat kun je in z'n geval doen?


Voordat een marmeren vloer gepolijst kan worden voor het verwijderen van krasjes en doffe plekken wordt meestal de marmer vloer eerst schoongemaakt. Opgebouwd vuil, vet en zeepresten worden dan verwijderd. Marmer schoonmaken kunt u zelf doen maar ook laten doen door een specialistisch reinigingsbedrijf.

Na het schoonmaken kan de marmer vloer worden gepolijst. Door het gebruik van verschillende grofheden speciale schuur pads voor marmer wordt er als het ware een minuscuul laagje afgeschuurd. De marmer vloer zal hierdoor weer zijn glans terug krijgen en kleine krasjes zullen verwijderd worden.

Het polijsten van een marmervloer is een zeer secuur werk. Hiervoor is een speciale polijst machine nodig en diverse "schuurpads" of ook wel diamant pads genoemd.

De diamant pads hebben verschillende grofheden. Met elke type diamant pad zal de hele vloer behandeld dienen te worden. Dat betekent in de praktijk afhankelijk van de gewenste hoeveelheid glans dat er in totaal 4 tot 5 stappen nodig zijn.

Het polijsten is dus een arbeidsintensief karwei en vraagt de nodige ervaring. Daarom kunt u het polijsten van uw marmer vloer het beste laten doen door een bedrijf gespecialiseerd hierin.
Het polijsten van de marmeren vloer is als het ware groot onderhoud. Afhankelijk van het gebruik van de marmeren vloer is dit nodig eens in de 3 tot 5 jaar.

Een marmer vloer schoonmaken doet u het beste met een speciaal product geschikt voor marmeren vloeren. Gebruik geen zepen zoals groene zeep. Het zal de vloer vettig maken en vol strepen.

Wanneer u ervoor kiest om de marmer vloer te laten polijsten door een hierin gespecialiseerd bedrijf dan zal de vloer eerst grondig worden schoongemaakt. Hierdoor worden oude zeep resten en vuil verwijderend alvorens de vloer gepolijst kan worden.

Meer informatie of een gratis proef reiniging - klik hier
Reactie plaatsen