Grindvloer zelf reinigen

Grindvloer zelf reinigen

Een grindvloer of korreltapijt is eenvoudig te onderhouden. Dit geldt voor zowel een open structuur of dichte structuur grindvloer (geseald of on-geseald). Voor het beste resultaat is het goed de grindvloer met regelmaat ook vochtig te reinigen.

De grindvloer zal vervuild worden door het inlopen van buiten naar binnen maar ook in de keuken zal de vloer vuil en vettig kunnen worden.

Om deze vaak vettige vervuiling goed te kunnen verwijderen is een reinigingsmiddel nodig. Gebruik hiervoor een product wat geen residu of film laagje achter laat. Want dan zal de grindvloer alsnog plakkerig gaan worden.
Gebruik geen groene zeep, wasmiddelen, afwasmiddelen of producten die een film / was laagje achterlaten

Een goede grindvloer reiniger is Renew Cleaner van Chem-Dry. Speciaal voor het reinigen van alle soorten grindvloeren. Laat geen residu achter en is zeer zuinig in het gebruik.

grindvloer reiniger
Een grindvloer kan gezogen worden met een stofzuiger. Het liefst met een zachte borstel eronder. Dan zal eventueel stof en losse vervuiling ook tussen de steentjes verwijderd worden.

Het is aan te raden om altijd eerst de grindvloer te stofzuigen voordat de vloer nat of vochtig gereinigd wordt.

Ga als volgt te werk:
  • Neem een emmer lauw / warm water ca. 8 liter
  • Doe er een klein scheutje Renew Cleaner in
  • Gebruik een sterk absorberende vlakmop
  • Maak de vlakmop nat in de emmer en wring deze goed uit
  • Maak een gedeelte schoon zo tussen de 5 en 10 m2
  • Spoel de vlakmop uit en maak het volgende gedeelte schoon
  • Herhaal deze stap tot alles gereinigd is
  • Mocht de vloer erg vuil zijn geweest (kun je zien aan het water) herhaal dan de natte reiniging met nieuw schoon water. Het is niet nodig opnieuw product toe te voegen

De grindvloer zal niet echt nat zijn en dus snel droog en direct beloopbaar.

Deze werkwijze is te vergelijken met het schoonmaken van een tegelvloer. De meeste mensen moppen of dweilen een tegelvloer wel meer dan één keer per week. Bij een grindvloer is dat niet nodig. Eén keer per week is normaliter voldoende.

Wanneer er een ongelukje ontstaat op de grindvloer, bijvoorbeeld er gaat een glas melk overheen dan is het goed zoveel mogelijk van het vocht op te nemen met een vochtige vlakmop. En daarna plaatselijk met een klein beetje Renew Cleaner van Chem-Dry nat te reinigen.

Webshop mijnschoonhuis

Boudewijn
Door

Boudewijn

op 09 Jan 2023

de link naar de webshop geeft een ernstige virus of zo melding. Norton virus scanner gooit jullie er gelijk uit!!

Reactie plaatsen