Wat is Alcantara stoffering?

Wat is Alcantara stoffering?


Alcantara® is een kunststof wat bestaat uit 68% polyester en 32% uit polyerethaan. Het is een microvezel stof. Waarbij het mengsel zeer hecht geweven is. De vezels zijn zeer dun waardoor Alcantara® stoffering zacht aanvoelt zoals fluweel. Deze stoffering is in meer dan 50 kleuren te verkrijgen. Door de samenstelling is de stof erg slijtvast en goed en makkelijk schoon te maken.


Alcantara® heeft de look en feeling van suede en leer. Daardoor heeft het vele toepassingen gekregen. Deels omdat het materiaal goedkoper is maar ook omdat Alcantara® sterker van structuur is.

Men vindt Alcantara® materiaal terug in:

Kleding, meubelstoffen, autobekleding, bekleding van luxe jachten maar ook in bijvoorbeeld telefoon hoesjes.
Toen deze microvezel stof ontwikkeld werd in 1975 is het veel verkocht als nieuwe trend stoffering voor meubels. Daarna zijn er ook vele andere variaties van dit materiaal op de markt gekomen. Deze andere microvezel stoffen met een suede look werden vaak als Alcantara® verkocht. Maar hadden helaas niet de kwaliteit van de echte Alcantara®. Deze zogezegde nep-alcantara stoffen werden snel vaal en versleten snel. Dit ging voor een deel ten koste van de reputatie van de echte Alcantara®. Nu heeft de consument Alcantara® weer helemaal ontdekt en wordt het volop verkocht vooral op de luxere zitmeubels.

Lees ook:


5-tips-voor-het-reinigen-van-alcantara-meubels/

 

Reactie plaatsen