08 augustus 2017 
2 min. leestijd

Rode wijn vlek verwijderen uit tapijt

Rode wijn vlek verwijderen uit tapijt

Een rode wijn vlek verwijderen uit tapijt is in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Om te beginnen wanneer u dit gebeurd, géén paniek. Door de paniek en de vele “goede adviezen” gaat het juist vaak fout. Blijf dus rustig. Bedenk, u wilt de rode wijn zo snel en goed mogelijk uit het tapijt verwijderen. Onderstaand stappen plan geldt ook voor wollen tapijten.

Stap 1:

Verwijder zoveel mogelijk van de wijn door het met een lepel van buiten naar binnen uit het tapijt te scheppen.

Stap 2:

Gebruik een witte katoenen handdoek. Maak deze eerst nat met koud water. Goed uitwringen en dan op de vlek leggen. Wees geduldig. De rode wijn zal in de handdoek trekken.

Stap 3:

Wanneer de handdoek verzadigd is met de rode wijn. Stap 2 gewoon nog een keer herhalen.

Stap 4:

Gebruik de Chem-Dry Vlekkenblusser. Dit product is geschikt voor alle soorten tapijt dus ook wol. Spuit de Vlekkenblusser op de vlek. U zult merken dat er nog wat rode wijn omhoog komt uit het tapijt. U kunt nu de stappen 1 tot en met 3 nogmaals herhalen indien nodig.

Stap 5:

Laat als laatste stap een schone vochtige handdoek op de vlek liggen totdat deze volledig droog is.

Wanneer u een rode wijnvlek in uw tapijt heeft raden wij u af het volgende te doen:

Zout op een rode wijn vlek strooien. Zout zal een deel van de rode wijn op zuigen. Maar zout fixeert ook kleuren. Zo is er dus een grote kans dat de kleur van de rode wijn definitief zich vast zet in het tapijt. Veelal houdt u dan een juist donkerder vlek over.

Witte wijn op de vlek gieten. Wat u hiermee doet is niet meer als de vlek verdunnen. Waardoor het lijkt of er minder rode wijn in het tapijt zit. Maar u heeft het probleem juist groter gemaakt. Want in witte wijn zitten ook suikers. Deze suikers blijven als residu in uw tapijt achter en zullen uiteindelijk een nog lelijker vlek veroorzaken.

Vond u dit artikel nuttig? Heeft u vragen of opmerkingen laat het ons dan weten.

Reactie plaatsen