24 mei 2020 
3 min. leestijd

Hoe "goed" schoonmaken bijdraagt aan een gezonde woonomgeving.

Hoe

Wanneer u kiest voor een bedrijf om uw tapijt, vloerkleed of stoffen meubels in huis schoon te laten maken moet u erop kunnen vertrouwen dat dit professioneel gebeurd. Een schoon huis draagt namelijk bij aan een gezondere leefomgeving. Chem-Dry biedt al meer dan 30 jaar professionele oplossingen en diensten waarop u kunt vertrouwen om uw huis schoon, veilig en gezond te houden.

Met behulp van onze groen-gecertificeerde producten en onze speciale reinigingstechnieken, leveren we niet alleen een mooi schoon resultaat maar ook zal onze reiniging bijdrage aan een gezondere leef- en werkomgeving in huis.

De missie van Chem-Dry is het schoonmaken en onderhouden van meubels en vloeren waarbij de leefomgeving gezonder wordt. Om ervoor te zorgen dat we dit kunnen verwezenlijken liet Chem-Dry een onafhankelijk laboratorium onderzoeken hoe een professionele reiniging in huis helpt om allergenen en bacteriën te verwijderen uit stoffen meubels en vloeren zoals tapijt.

Die resultaten delen we graag met u.

Allergenen uit tapijt en stoffen meubels verwijderen

Wij reinigen tapijt en stoffen meubels met onze Hot Carbonating Extractie (HCE) -proces. Dit proces is getest door een toonaangevend onafhankelijk luchtkwaliteitslaboratorium in meerdere huizen. Het laboratorium ontdekte dat Chem-Dry gemiddeld  98,1% van de algemene huishoudelijke allergenen verwijdert  uit tapijten en stoffering. De geteste algemene allergenen waren huidschilfers van honden en katten en huisstofmijt allergenen. Bovendien bleek ons ​​HCE-proces, in combinatie met een ontsmettingsmiddel van ziekenhuiskwaliteit, gemiddeld  89% van de bacteriën  in de lucht in huis en  82,3% van de bacteriën  in tapijten te verwijderen.

Hoeveel we ook van onze huisdieren houden, niks is zo vervelend als er toch een ongelukje gebeurt doordat de kat of hond op het tapijt plast. Chem-Dry heeft voor het verwijderen van urine-geur een speciaal product ontwikkeld. Dit product heet Pet Odor Removal Treatment. Afgekort PURT. Een onafhankelijk laboratorium heeft ook meerdere tests van met PURT gereinigd tapijt uitgevoerd , ons revolutionaire proces voor de behandeling van urinegeuren en vlekken van huisdieren. In tests tegen de meest voorkomende geur bronnen in urine van honden en katten, concludeerde de studie dat PURT gemiddeld  99,9% van de urinegeur van huisdieren  uit tapijten verwijdert. In combinatie met ons HCE-proces en een ontsmettingsmiddel van ziekenhuiskwaliteit, concludeerde de studie ook dat PURT gemiddeld  99,2% van de bacteriën verwijdert  uit urinevlekken van huisdieren in tapijten.

Een andere dienst die een onafhankelijk laboratorium heeft bestudeerd, was onze tegel en natuursteen vloerreiniging. Op basis van verschillende tests op tegeloppervlakken in meerdere huizen, concludeerde de studie dat onze tegel en natuursteen vloerreiniging in combinatie met een ontsmettingsmiddel van ziekenhuiskwaliteit, gemiddeld  99,99% van de bacteriën  van deze oppervlakken verwijdert.

Het voordeel van tapijt in huis is dat het als een soort van filter werkt voor fijne stofdeeltjes die in de lucht circuleren. In tegenstelling tot wat men eerder dacht is juist tapijt een goede vloerbedekking voor mensen met luchtweg aandoeningen zoals astma. Doordat het tapijt als een luchtfilter werkt voor allergenen en bacteriën zullen er minder deeltjes in de lucht rond zweven wat dan ook niet ingeademd kan worden. Maar net als alle luchtfilters moeten ze goed en regelmatig worden schoongemaakt om optimaal effectief te blijven. Daarom dient het tapijt niet alleen maar schoon gemaakt te worden als het vuil uitziet en vol vlekken zit. Maar ook om te voorkomen dat het verzadigd raakt met stofdeeltjes, allergenen en bacteriën. Regelmatig stofzuigen met een goede stofzuiger is dus zeer belangrijk. Maar ook een grondige dieptereiniging zal eens in de zoveel jaren nodig zijn. In 2018 waren er naar schatting 1,8 miljoen mensen in Nederland met astma gerelateerde aandoeningen. (Bron volksgezondheidenzorg). Het zorgen voor en houden van een gezonde leefomgeving is dus zeer belangrijk. Uit de onderzoeken die Chem-Dry gedaan heeft blijkt dat het regelmatig professioneel laten schoonmaken van stoffen meubels, tapijt en vloeren bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Of u nu last heeft van allergieën of astma of wilt gewoon een zo schoon en gezond mogelijk huis hebben, een Chem-Dry reiniging kan u hierbij helpen. Doordat wij niet alleen het vuil en de vlekken verwijderen maar ook de allergenen en bacteriën zal de luchtkwaliteit in huis verbeteren en dus uw eigen leefomgeving gezonder zijn.

Voor meer informatie of een kosteloze prijsopgave kunt u gebruik maken van ons contact formulier of bel tijdens kantooruren met onze klantenservice.

Reactie plaatsen