29 mei 2019 
2 min. leestijd

Grindvloer schoonmaken! Zelf doen of laten doen?

Grindvloer schoonmaken! Zelf doen of laten doen?

Schoonmaken van jou grindvloer

Bij goed onderhoud zal de grindvloer er jaren mooi en schoon bij liggen. Toch zal er een moment komen dat er een grote diepte reiniging moet plaatsvinden van de grindvloer. Dat kan eventueel zelf gedaan worden of uitbesteed worden aan een bedrijf wat gespecialiseerd is het het schoonmaken van grindvloeren.

De drie meest gebruike grindvloer reinigingstechnieken zijn:

1) Grindvloer reinigen met de borstel methode (duplex)

Deze machine bestaat uit twee roterende borstels. De grindvloer wordt als het ware vochtig geborsteld. Hierdoor zal lichte vervuiling en stof wat tussen de steentjes zit eenvoudig worden verwijderd. De borstel methode is een goede methode om zelf als een tussen beurt reiniging te doen.

Grindvloer reinigen duplex machine

2) Grindvloer reinigen met de schrob machine en waterzuiger

Is de vloer wat zwaarder vervuild dan is er meer water nodig om de vloer echt schoon te krijgen. Dat kun je eventueel zelf doen met een eenschijfsmachine (schrob machine) en een waterzuiger. Bij een gesealde grindvloer kun je een behoorlijk netjes resultaat behalen. Bij een on-gesealde grindvloer is deze methode niet echt geschikt. Tevens dient men er mee rekening te houden dat ondanks dat deze apparatuur te huur is het werken ermee toch enige ervaring vraagt.

Grindvloer reinigen met waterzuiger en schrobmachine

3) Grindvloer reinigen met hogedruk reiniging onder afgesloten kap

Deze methode van het reinigen van een grindvloer is uitermate geschikt voor zowel gesealde als niet gesealde grindvloeren. Onder een afgesloten kap wordt de vloer met hogedruk gespoeld. Het water wordt direct opgezogen. Dit is een zeer krachtige reiniging met een gegarandeerd mooi schoon resultaat. Deze methode kan alleen uitgevoerd worden door gespecialiseerde reinigingsbedrijven.

De keuze zal waarschijnlijk afhangen van hoe vuil de grindvloer is, het gewenste resultaat en het budget wat beschikbaar is.

Een grindvloer laten schoonmaken onder hogedruk geeft het beste resultaat. Na z’n reiniging kan de vloer zelf weer jaren goed onderhouden worden

Prijsopgave Chem-Dry Tapiclean

Reactie plaatsen